איפה להשקיע?

רובכם, אם לא כולכם, ודאי שמתם לב שיש היום בלי סוף אפשרויות ואלטרנטיבות להשקעה: 

שוק ההון, שוק הנדל"ן, מטבעות קריפטו, הלוואות חברתיות, גגות סולאריים, נכסים דיגיטליים. 

יותר מזה, בתוך כל קטגוריה כזו יש גם תתי קטגוריות, 

אם ניקח למשל את עולם ההשקעות בנדלן – יש נדל"ן בישראל ויש נדל"ן בחו"ל. 

גם את נדל"ן בישראל אפשר לפרק: השקעה בדירות, או במשרדים, או בקרקעות. 

גם השקעה בדירות אפשר לפרק – לטווח זמן קצר של קנייה השבחה ומכירה או החזקה לטווח זמן ארוך.

כלומר כל קטגוריה כזו של השקעות שניקח יהיה ניתן לגזור ממנה תתי השקעות ספציפיים. השפע הוא עצום!

והנה עוד דוגמה, הפעם משוק ההון:

אנחנו יכולים לבנות תיק השקעות בצורה עצמאית ולבחור לבד את ניירות הערך, או להכניס למוצר מנוהל כמו קופת גמל להשקעה אם אין לנו ידע כוח ורצון להתעסק עם בחירה עצמאית.

ואם זה לא מספיק, גם בתוך כל אחד מהאפיקים האלו יש תתי אפשרויות – בקופת גמל להשקעה יש כל מיני מסלולים, בניהול תיק עצמאי אנחנו יכולים לבחור בין מדדים, מניות, אגח, קרנות נאמנות…

וואוו! כל האפשרויות האלו ודאי עושות לרובכם סחרחורת, ובצדק.

אתם נמצאים כאן באתר שלי ולכן אני כבר יודעת עליכם שחשובה לכם ההשכלה הפיננסית וחשוב לכם לעשות בחירות מושכלות עם הכסף שלכם, ועל זה – ישר כוח!!

בהמשך המאמר אסקור עבורכם מספר פרמטרים כלליים שיוכלו לעזור לכם לעשות את מיפוי אפשרויות ההשקעה בצורה טובה יותר, אבל לפני זה חשוב לי מאוד גם להציג לכם 4 כללים מאוד חשובים בהשקעות:

  1. לא משקיעים במה שלא מבינים – אם השקעה היא מסובכת לכם מדי, אם לא הבנתם עד הסוף את המשמעות של ההשקעה, אל תשקיעו. אם בחרתם השקעה שמישהו אחר מנהל אותה עבורכם זה עדיין לא פותר אתכם מלהבין איך ההשקעה עובדת, מה היתרונות והחסרונות שלה, מה יכול להשתבש והאם אתם יכולים לעמוד בוורסט קייס שיכול לקרות. זה הכסף שלכם – האחריות שלכם.
  2. לא ליפול לתופעת העדר ולאפקט הFOMO – לא לרוץ כמו עיוורים אחרי השקעות שאחרים מנפנפים לכם. לא כאלו שמשווקים השקעות ולא כאלו שמספרים על איזו השקעה מוצלחת הם עשו. אתם תבחרו לפי מה שהכי מתאים לכם, לפי הפרמטרים שמייד נגיע אליהם. הרבה אנשים מפסידים כסף בהשקעות בגלל אפקט הFOMO, הם מפחדים שהם מחמיצים את כל הטוב והכסף שיש בעולם ההשקעות, ופשוט מקבלים החלטה בצורה לא נכונה.
  1. לא מקבלים החלטות לפי "ייעוץ" שקיבלתם בקבוצת פייסבוק או לפי סרטון שראיתם ביוטיוב. הכי טוב זה לקבל ייעוץ אישי ולבנות תוכנית השקעות שמותאמת אישית לכם, שכולל הסברים על ההשקעות, בחינת האלטרנטיבות ואפילו סימולציות היכן שאפשר. כמו שאני עושה עם הלקוחות שלי!
  2. לא מקבלים החלטות מתוך לחץ! למשל – יש תופעה שחוזרת על עצמה הרבה בשוק ההון – כשיש ירידות, אנשים מעבירים את הקופות והקרנות שלהם למסלולים סולידיים, ואז הם תקועים שם, הם לא באמת יודעים מתי להחזיר למסלול יותר מנייתי ומפסידים תשואה אדירה שהכסף שלהם היה יכול לעשות אם הם פשוט לא היו עושים כלום! לפעמים לא לעשות כלום זה הדבר הכי טוב. וזה מחזיר אותי לנקודה הקודמת שדיברתי עליה – אתם לא בטוחים, תפנו לקבל ייעוץ. מחיר הייעוץ לעולם יהיה זול יותר ממחיר הטעות.

יופי, אז אחרי שהבהרנו את הדברים האלו, אתן לכם עכשיו 4 דוגמאות לפרמטרים שאנחנו צריכים לקחת בחשבון כשאנחנו בוחרים השקעה:

פרמטר ראשון – כמה באמת כסף פנוי יש לי לטובת ההשקעה. לפעמים אנשים מסתכלים על חשבון העובר ושב שלהם, רואים שם סכום ואומרים – וואלה אני יכול להשקיע את זה. אז מצד אחד – נפלא שהבנתם שכדאי להשקיע את הכסף ולא לתת לו להעלות אבק בחשבון, מצד שני, לא בהכרח שנכון להכניס להשקעה את כל הסכום שיש שם, וכדאי לנסות לצפות קדימה האם יש הוצאות נוספות שצפויות לנו וכדאי שנשאיר כסף בצד, האם כבר התחלנו לבנות לעצמנו קרן חירום וכו'. אז פרמטר ראשון זה לגזור כמה בדיוק אנחנו יכולים להשקיע.

פרמטר שני – טווח הזמן. כמה זמן הכסף יכול להיות בהשקעה? שנתיים? 5? 10? עד הפנסיה שלכם? יש השקעות שרלוונטיות יותר לפרק זמן קצר ויש השקעות שצריכות כמה שיותר זמן להתבשל כדי שאפקט הריבית דריבית יתן לכם את המקסימום שלו

פרמטר שלישי – באיזו רמת סיכון אנחנו רוצים להיות. האם אנחנו מחפשים משהו סולידי, וכנראה גם רמת התשואה תהיה בהתאם, או שאנחנו רוצים תשואה גבוהה יותר על הכסף ומוכנים לקחת סיכון גבוה יותר. לכל השקעה יש רמות סיכון שונות וכדאי שנבחר את מה שהכי מתאים לנו

פרמטר רביעי – רמת התעסקות. האם אתם מעדיפים השקעת שגר ושכח, או שאתם מוכנים לקחת חלק פעיל בניהול ההשקעה? למשל ביצוע השקעות אקזיט בנדלן דורשות התעסקות גבוהה יותר מאשר רכישת דירה להשקעה לטווח זמן ארוך. רכישת דירה להשקעה תדרוש יותר התעסקות מקופת גמל להשקעה למשל. אז כדאי שנדע כמה באמת איך אנחנו רוצים ומוכנים להתעסק עם ההשקעה.

אלו רק 4 פרמטרים יש עוד, כמו למשל האם אנחנו נרצה לקחת בהמשך מינוף מההשקעה הזו, איזה השקעות אחרות עוד יש לנו והאם אנחנו בונים לנו את ההשקעות והנכסים שלו תוך הסתכלות הוליסטית ומאוזנת.. ועוד ועוד

מה הדרך הכי טובה שבה כדאי לנו ללכת לפני שאנחנו נכנסים להשקעות:

  1. להבין קודם כל מה התזרים שלנו אומר – האם אנחנו יציבים בהכנסות-הוצאות שלנו והאם יש לנו תזרים חיובי או שלילי
  2. מה הנכסים האחרים שיש לנו, או אולי אין לנו
  3. מה סכום הכסף שבאמת פנוי לנו להשקעה
  4. בחירת 2-3 אפשרויות רלוונטיות לפי הכללים והפרמטרים שדיברתי עליהם כאן
  5. למידה והבנה של כל אחת מהאלטרנטיבות וביצוע סימולציה לכל אחת מהן עד כמה שניתן
  6. ופשוט לצאת לדרך!

זו בדיוק הדרך שבה אני עובדת עם הלקוחות שלי כשהם מגיעים אלי, אנחנו בונים להם תוכנית כלכלית שלוקחת בחשבון את המצב הפיננסי שלהם, את היעדים והמטרות שלהם ומייצרים להם את הדרך שהכי מותאמת להם באופן אישי.

אז יש לכם עכשיו 2 אפשרויות –

לנסות לעשות את זה לבד

או להצטרף אלינו, ונעשה את זה ביחד בצורה מקצועית, מדויקת, כיפית ויותר מזה – נעזור לכם להוריד את התוכנית לביצוע. כי תכלס – תוכנית יכולה להיות מדהימה על הנייר, אבל אם לא הוצאתם אותה לפועל – היא לא שווה שקל. אנחנו כאן כדי לעזור לכם ליישם את הדברים אצלכם!

כאן תוכלו להירשם לשיחה טלפונית איתנו, כדי שנבחן ביחד את ההתאמה שלנו לעבודה משותפת ואת האפשרויות שלך למקסום הפוטנציאל הפיננסי שלך.

שלך

מיטל

אהבתם? שתפו:

Facebook
WhatsApp

תפריט נגישות